Paneren


Paneermeel is een product dat overblijft uit de beschuitindustrie. Je kunt paneermeel ook zelf maken, door een paar beschuiten te verkruimelen. Paneermeel wordt gebruikt om een krokant laagje te krijgen over een product dat gefrituurd of gebakken moet worden. Het gewone ‘kale’ product wordt als het nodig is, gekruid. Het paneermeel wordt gemengd met een losgeklopt ei. Dan wordt het voedingsmiddel door het mengsel van het paneermeel en het ei gehaald en kan het gebakken worden.
 
Een gepaneerde schnitzel bijvoorbeeld, is hetzelfde als een gewone schnitzel, alleen heeft die eerste een krokant korstje. Een gehaktbal bestaat uit gewoon gehakt, dat tot een bal kan worden gevormd met behulp van paneermeel (en een ei). Een kroket wordt ook op deze manier gemaakt en ook voor vis geldt hetzelfde. Een visstick heb je vast wel eens gegeten. Veel kinderen vinden het korstje het lekkerste van de visstick. Dat korstje bestaat uit gebakken paneermeel. Lekker hè!

Back | Top